Mød Edelsminde Bed & Breakfast

Drømmen var at skabe et sted, hvor der er plads og tid til det, man i Hanne Klitkous familie kalder for langsom tid. Et sted hvor man føler sig velkommen.

I denne måned har jeg besøgt Hanne Klitkou, indehaver af Edelsminde Bed & Breakfast – som ligger blot 500 meter fra Gisselfeld Kloster. Hanne slog dørene op for lidt over et år siden. Stedet er en lille oase – en unik indrettet ejendom hvor der er kælet for detaljen, med vægten lagt på komfort, hygge og æstetik. Værelserne er individuelt og smagfuldt indrettet, sengene er i høj kvalitet og sengetøjet er i hør. Alt med fokus på et dejligt ophold og en god nats søvn. Kort sagt en Bed & Breakfast-oplevelse ud over det sædvanlige!

Hvorfor Edelsminde?

Ejendommen har en lang historie, og er oprindeligt fra 1800-tallet. Stedet fungerede i mange år som inspektørbolig og har i sine velmagtsdage huset gårdens mange karle og piger.

Boligen er opkaldt efter Admiralinde Edele Sophie Kaas, og bærer stadig navnet Edelsminde. Det er i daglig tale er blevet til ”Edelsminde”. Hanne kommer ikke her fra området, og har ikke tidligere drevet et Bed & Breakfast. Til gengæld har hun stor erfaring med hoteldrift. Gennem mange år havde hun sit hjerte i hotelbranchen med spændende jobs som blandt andet hotelchef på Hotel d’Angleterre og Skodsborg Kurhotel & Spa. 

 

”Det her med at drive mit eget sted har længe været en drøm. Et sted, hvor jeg selv bestemte, og kunne yde den personlige service, jeg gerne ville.”

 – Hanne, Edelsminde Bed & Breakfast

Selvom Hanne ikke lige havde set det komme, at hun skulle slå sig ned i Haslev, er hun dog ikke ukendt med vores kommune.

Hun har familie i området, og har altid tænkt, at her er umanerligt smukt. Da hun for nogle år siden fejrede sin runde fødselsdag, foregik det i Fiskemesterhuset ved Gisselfeld, dengang stiftede hun for første gang bekendtskab med ”Edelsminde”, idet flere af hendes gæster boede på stedet. I september 2019 blev hun inviteret til en fest, der ligeledes blev afholdt på Gisselfeld Kloster, denne gang overnatte hun selv på Edelsminde og faldt pladask for stedet. Et sammentræf var det, at Hanne kort tid efter erfarede at de daværende ejere havde sagt stedet op. Hanne fik med kort betænkningstid mulighed for at blive den nye ejer af stedet, og sådan gik det til. Den 1. november 2019 rykkede hun ind på ”Edelsminde”, hvor lokalområdet har taget rigtig godt imod hende.

Blev drømmen til virkelighed?

Udover at blive virksomhedsejer rykkede Hanne også teltpælene op fra Lyngby og ud på landet til Edelsminde. En stor omvæltning og måske også en smule større end forventet; men hun er ikke i tvivl om, at skiftet har været godt for hende som person. Hun har en stolthed i faget, og insisterer på, at det skal være et lækkert sted at besøge. Håndklæderne må gerne være rullet, lagnerne sprøde og stemningen rar. Du føler dig forkælet på Edelesminde. En bedrift der ikke er kommet automatisk eller af sig selv. Det er en forfinelsesproces og en udvikling, der er foregået i løbet af de mange år, Hanne har været i branchen.

Edelsminde har aldrig tidligere haft vinteråbent, men det er der nu på forsøgsbasis. Også for at få en fornemmelse af stedet og mulighederne i de forskellige årstider.

At åbne en virksomhed i året 2019

At åbne en ny virksomhed er oftest en ordentlig mundfuld. At drive et Bed & Breakfast midt i en verdensomspændende pandemi, er mildest talt udfordrende. Nedlukninger og aflysninger har været hverdagen. Planer er blevet skrinlagt til senere. Men Corona ændrer ikke på, at Edelsminde er en forretning, der skal køre rundt. Det er også stedet, hvor Hanne ser sig selv som gammel. Derfor har det på det sidste været med i overvejelserne at drive stedet som en kær hobby, men med et fast job ved siden af. Det er et sådant job, hun netop er begyndt at kigge efter, for Hanne trives med faglige udfordringer og i et samspil med kollegaer.

Heldigvis får hun, når der er gæster i huset, hjælp med alt det praktiske af henholdsvis en køkkenassistent i fleksjob samt et lokalt rengøringsfirma.

Når man besøger Edelsminde (hvilket alle fortjener at prøve)

Edelsminde er et klassisk Bed and Breakfast. Man kan købe overnatning og morgenmad, både en enkel nat eller flere dage i træk. Er man en mindre gruppe kan man tilkøbe aftensmad, som er i stilen ’landlig hverdagsmad.

Det muligt at medbringe hund på standardværelserne, noget ikke mange andre tilbyder. Desuden er det muligt at holde f.eks. strategimøder, konferencer eller familie sammenkomster på Edelsminde. Ved større arrangementer samarbejder Hanne med de lokale aktører og omkring levering af forplejningen.

At leje hele Edelsminde er faktisk muligt, og flere familier har allerede gjort det med stor succes – det er kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad man kan på Edelsminde. I sommers kom der folk forbi på deres cykeltur, lånte vand til at vaske deres cykel, og købte en madpakke med på vejen.

 

Det er også muligt at leje den rustikke og store lade, der hører til huset. Den autentiske gamle lade kan bruges til forskellige arrangementer i 2020 blev der blandet andet afholdt en konfirmation, en kransebinder seance samt et stort netværksmøde. Området er fantastisk, og Hanne er naturligvis en del af Destination Gisselfeld, hvor de ”spiller hinanden gode”, og hjælper turisterne med at finde alle de gemte perler i området. Mht. til Covid -19 er der rigeligt med plads til at holde afstand. Gæsterne spiser morgenmad hver for sig, der er masser af håndsprit tilgængeligt, og alle restriktioner bliver naturligvis efterlevet.

Her afslutningsvis….

Det bedste salgsargument for Edelsminde er helt klart at se stedet og møde Hanne. Magien er der stadig, og den lever i bedste velgående. Gå ikke glip af denne perle!

 

Edelsminde blev besøgt af Business Faxes kommunikationskonsulent Sofie Løndal Dyrlund en blæsende og kold formiddag i januars mørke – og det var hyggeligt.

Edelsminde Bed & breakfast – en del af Destination Gisselfeld

Adresse

Edelsminde Bed & Breakfast

Nielstrupvej 2A

4690 Haslev

Tlf: (+45) 31 10 00 12

Mail: info@edelsminde.dk

CVR: 21236187

Copyright Edelsminde 2021 – Web og søgemaskineoptimering af PK Medier